Ta strona używa plików cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Akceptuję

Zakład Aktywności Zawodowej

menu
ozdobnik

Propozycje kulinarne

ozdobnik

:)

ozdobnik

Propozycje Kulinarne 1

ozdobnik

Zupy

  • Rosół z makaronem;
  • Rosół królewski;
  • Grzybowa z łazankami;
  • Barszczyk czerwony (krokiety, kołduny, uszka z nadzieniem mięsnym, grzybowym, kapuścianym, paszteciki);
  • Forszmak;
  • Zupa gulaszowa;
  • Boeuf strogonow; Grochówka;
  • Żurek z kiełbaską i z jajkiem; Flaki;
  • Krem borowikowy; Krem brokułowy;
  • Ogórkowa; Krupnik;
  • Zarzutka (kapuścianka);
  • Kalafiorowa;
  • Wielowarzywna;
  • Pomidorówka z ryżem lub z makaronem;
  • Pieczarkowa; Cebulowa;
  • Koperkowa; Szczawiowa;
  • Pieczarkowa z łazankami i mięse

Dania mięsne

  • Pierś z kurczaka nadziewana polędwiczkami wieprzowymi w ziołach;
  • Pierś w panierce kukurydzianej;
  • Pierś z ananasem, pomidorem;
  • De volaille drobiowy z warzywami;
  • Schabowy;
  • Polędwiczki z piersi kurczaka;
  • Udko pieczone;
  • Udko duszone w warzywach (w sosie koperkowym, czosnkowym lub innym);
  • Polędwiczki wołowe po myśliwsku; Udziec faszerowany;
  • Sznycel po wiedeńsku;
  • Sznycel drobiowy,zapiekany z serem;
  • Sznycel z grzybami;
  • Mielone drobiowe lub wieprzowe (z serem, z pieczarką);
  • Pulpet w sosie pomidorowym, koperkowym, zapiekane;
  • Pieczeń w ziołach;
  • Zrazy staropolskie; Zrazy wieprzowe;
  • Zrazy z pieczarkami i serem;
  • Zawijasy duszone w piwie;
  • Warkocz z polędwiczki wieprzowej;
  • Schab z ananasem, żurawiną lub serem;
  • Karkówka po zbójecku;
  • Karkówka w majonezie na ostro;
  • Żeberka duszone lub pieczone po staropolsku

Przekąski

  • Tradycjne mięsa pieczone
    • Karkówka pieczona w soli i musztardzie francuskiej
    • Karkówka po staropolsku
    • Schab w ziołach
    • Schab po staropolsku
  • Rolada z kurczaka
    • Z mięsem i pietruszką
    • Z nadzieniem warzywnym
    • Z ziołami
  • Szynka wieprzowa w sosie staropolskim
  • Pasztet drobiowy
  • Pasztet wieprzowy
  • Rożki szynkowe faszerowane sałatką staropolską
  • Śliwki w otulinie z boczku
  • Galarety
    • Pstrąg w kawałkach
    • Pstrąg faszerowany
    • Galareta z kurczaka
    • Schab w galarecie ze śliwką
    • Szynka faszerowana z chrzanem
    • Kurczak kawałki
  • Tatar
  • Śledzie
    • W sosie tatarskim
    • Na ostro w sosie meksykańskim
    • Rolmopsy
    • Z koperkiem w oleju
  • Jajka
    • Faszerowane (z pieczarką i szynką)
    • Z kawiorem
    • Z tuńczykiem
    • Z łososiem
    • Z kurczakiem
  • Faszerowane roladki naleśnikowe
    • Z tuńczykiem
    • Z łososiem
    • Ze szpinakiem
    • Z pastą serową
  • Deska serów
  • Tartinki
  • Kanapki koktajlowe
  • Koreczk

Ryby

  • Łosoś zapiekany w sezamie z migdałami;
  • Pstrąg z pieca;
  • Ryba w sezamie;
  • Ryba z pestką dyni;
  • Ryba po grecku;
  • Ryba po japońsku;
  • Ryba w zalewie słodko-kwaśnej;
  • Ryba po staropolsku;
  • Ryba pieczona w ziołach;
  • Ryba miruna zapiekana w sosie serowym lub koperkowym;
  • Karp od święta;
  • Eskalopki (kawałki) rybne w chrupiącej panierce.

Surówki

  • Kapusta biała z sosem słodko-kwaśnym
  • Kapusta biała
  • Kapusta czerwona
  • Kapusta pekińska (papryka, ogórek, szczypior sos vinegrette)
  • Kapusta pekińska (marchewka z sosem jogurtowo-majonezowym)
  • Sałata wiosenna
  • Marchewka z jabłkiem
  • Buraczki z cebulką i z jabłkiem
  • Buraczki z papryką i cebulką
  • Kapusta kiszona
  • Ogórki kiszone z kukurydzą i cebulką
  • Selerowa z rodzynkami
  • Marchewka z porem

;)

ozdobnik

Propozycje kulinarne 2

ozdobnik

Warzywa na ciepło

  • Marchewka z groszkiem
  • Kapusta zasmażana
  • Buraczki

Sałatki

  • Sałatka z kurczakiem (kapusta pekińska, pomidor, ogórek, sos)
  • Sałatka z fetą (sałata lodowa, ogórek, pomidor, cebula, oliwki, sos)
  • Sałata lodowa z sosem jogurtowym (pomidor, ogórek)
  • Sałatka z ananasem
  • Sałatka owocowa
  • Sałatka pieczarkowa
  • Sałatka nicejska
  • Sałatka grecka (sałata, feta, oliwki)
  • Sałatka gyros (kurczak opiekany w grosie, makaron, ogórki, koperek)
  • Sałatka z tuńczykiem
  • Sałatka z kabanosem

Dodatki

  • Ryż w różnych wydaniach
    • Smażony z warzywami
    • Zwykły
  • Ziemniaki
    • Puree
    • Z wody
    • Opiekane
    • Frytki
    • Talarki z ziołami
  • Kopytka
  • Kluski śląskie
  • Makarony
  • Pieczywo ciemne i jasne

Garmażerka

  • Naleśniki
    • Kapusta z grzybami
    • Farsz mięsny
    • Pieczarkowy
    • Ser biały
    • Nadzienie jabłkowe
  • Pierogi
    • Z mięsem
    • Z kapustka z grzybkami
    • Ruskie
    • Z soczewicą
    • Ze szpinakiem
    • Szlacheckie
  • Pierogi na słodko
    • Z serem
    • Z owocami sezonowymi

Ciasta

  • Sernik z brzoskwinią
  • Makowiec Japoński
  • Sernik z makiem
  • Cappuccino
  • Blok
  • Pleśniak
  • Rogaliki drożdżowe
  • Śmietanowiec
  • Szarlotka królewska
  • Szarlotka z bezą
  • Szarlotka Jurkowa
  • Ciasteczka kruche
  • Kopiec kreta
  • Raffaello
  • Sernik na zimno
  • Murzynek
  • Keks
  • Piernik
  • Ciasto kawowe
  • Cytrynowiec

Kontakt

Zakład Aktywności Zawodowej

ul. Chopina 10, 08-110 Siedlce

NIP: 821-25-38-116

REGON: 710387392-00066

tel./fax: +48 (25) 633 43 15

tel./fax: +48 (25) 633 06 52

tel. kom.: +48 519 110 130

e-mail: sekretariat@zaz-siedlce.pl

www.zaz-siedlce.pl